**~DERMA~****~DERMA~****~DERMA~****~DERMA~**

TABUNG PASTI

Bank Islam : No Akaun 02048020130995TABUNG DPPB

No Akaun BIMB: 02048010008716

13 August 2009

USRAH AJK DPPB


Buat kesekian kalinya usrah ajk DPPB diadakan. Kali ini, Sdr Suhaimi Mat selaku bendahari DPPB menjadi tuan rumah kepada majlis ini.

Pengisian usrah turut membicangkan soal hukum tajwid di dalam bacaan al-quran di samping membaca perlembagaan PAS pindaan 2001 sebagai usaha untuk mendalami perjuangan PAS. Al-Mathurat yang dibaca diawal usrah sedikit sebanyak memberi kekuatan jiwa kepada semua ajk dan diharapkan ianya menjadi rutin harian seperti juga bacaan al-quran yang ditekankan oleh Ust Zelani.

Di dalam buku fikrah untuk pejuang karangan Ust Nasruddin Hassan kali ini menyentuh soal pentarbiyah dan perkaderan ahli yang mana ianya merupakan tunggak kepada kelangsungan perjuangan PAS.

Pada malam ini, giliran Ust Zulkifli Jusah memperkenalkan diri untuk slot taaruf ajk. Ust Zul yang merupakan pemangku naib ketua pemuda merupakan seorang yang cukup berpengalaman di dalam dewan pemuda dan melalui sesi taaruf ini diharapkan semua ajk lebih memahami dan menyayangi di antara satu sama lain. ukhwah yang disemai biarlah berterusan dan lahir dari hati yang ikhlas.

Sebelum menangguhkan usrah kali ini, sedikit perbincangan telah dibuat berkaitan isu-isu semasa yang dilaporkan oleh setiausaha DPPB.

Majlis ditangguhkan pada jam 12 tgh malam dengan solat isyak berjemaah dan jamuan makan malam. SYukran kepada Sdr Suhaimi Mat. Sedap sungguh gulai ikan kering dan kerabu sotong tu...

No comments:

MUKTAMAR TAHUNAN DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BALING 2010

ANUGERAH UKJ TERBAIK SESI 2007 DARI Y.A.B PESURUHJAYA PAS KEDAH

ANUGERAH UKJ TERBAIK SESI 2007 DARI Y.A.B PESURUHJAYA PAS KEDAH

Sahabat-sahabat